Praktijk voor Osteopathie Eelde Patereswolde

Volwassenen

 Alles in het lichaam beweegt; spieren, bloedvaten, ingewanden en botten. Deze beweeglijkheid is nodig om gezond te kunnen functioneren. Osteopathie is een manuele geneeswijze ,die deze beweeglijkheid onderzoekt en behandelt. Osteopathie is een veilige behandelmethode, gebaseerd op principes vanuit de embryologie, fysiologie, anatomie en neurologie. Een osteopaat D.O-MRO, heeft vooropleiding fysiotherapie of geneeskunde genoten.Massage
Gedurende ons leven staat het lichaam bloot aan wisselende omstandigheden. Zowel van binnenuit als van buitenaf kan het evenwicht verstoord worden. Vaak herstelt het lichaam zichzelf. Als de verstoring te sterk is of te lang aanhoudt is dit  herstel soms niet mogelijk. Dit bijvoorbeeld na een operatie, blessure, overbelasting, ongeval of langdurige stress.  Het gevolg hiervan is een verminderde beweeglijkheid van weefsel waardoor klachten kunnen ontstaan. Een osteopaat is opgeleid om de verschillende lichaamssystemen te onderzoeken op bewegingsverlies en zoekt zo naar een  zo mogelijk blijvende oplossing voor uw klachten. Door het herstellen van de beweeglijkheid tijdens de osteopatische behandeling kan het lichaam zelf verder herstellen en kunt u weer klachtenvrij functioneren.
 Osteopathie kan voor diverse klachten en op alle leeftijden helpen. Hierbij valt te denken aan spier-, pees- of gewrichtsklachten, buikklachten, ademhalingsproblemen, hormonale en of emotionele problematiek. Voor een uitgebreide indicatielijst kunt u de site van de NVO (www.osteopathie.nl) raadplegen. Mocht u willen weten wat osteopathie voor u kan betekenen, neemt u dan gerust vrijblijvend contact op.