Praktijk voor Osteopathie Eelde Patereswolde

Behandeling van baby’s

Al vanaf de eerste weken na de geboorte is het mogelijk baby’s osteopatisch te behandelen omdat er alleen met hele zachte en subtiele technieken wordt gewerkt.

Een osteopaat voelt zeer subtiel naar de beweeglijkheid van, onder andere, nekwervels.Wanneer hier een bewegingsbeperking aanwezig is, zal de osteopaat met zeer zachte technieken proberen deze beperking te verminderen. De beweging zal nooit groter zijn dan anatomisch mogelijk waardoor er geen schade kan ontstaan aan de weefsels binnen en langs de wervelkolom. (Osteopathie is een vorm van therapie waarbij geen dwangstanden gebruikt worden waarbij een baby in foetushouding wordt gebracht.De baby wordt zeker niet in een positie gedwongen tegen de kracht van een baby in.)mix Kopie
De theorie achter deze behandeling is dat wanneer er bewegingsbeperking blijft, alle weefsels uit hetzelfde segment overprikkeld zullen blijven. (Dit is gebaseerd op reguliere neurologie volgens het neurovegetatief zenuwstelsel).Hierdoor ontstaat er een verhoogde staat van alertheid met mogelijk onrust, slecht slapen en huilen tot gevolg. Omdat hoog in de nek onder andere neurologische kernen zitten die meewerken aan informatie uitwisseling tussen centraal zenuwstelsel en de organen, kunnen er door beperkingen in de nek problemen ontstaan als veel spugen of darmkrampjes. Ook kan er invloed zijn op de zuig- en slikreflex. Duidelijk moet gemaakt worden dat het hier gaat om functionele problematiek.

Er mag geen sprake zijn van ziektebeelden. Wanneer er wel ziektebeelden aanwezig zijn, is het zeer belangrijk de huisarts of kinderarts te raadplegen.
Redenen om met uw baby naar de osteopaat te gaan:

▪               veel huilen / huilbaby
▪               voorkeurshouding en (dreigende) afvlakking van de schedel
▪               reflux en krampjes
▪               eczeem                                                                                                                                                             

 

Na het behalen van het algemeen diploma heeft Christel de opleiding kinderosteopathie afgerond en haar diploma behaald. Christel is aangesloten bij de Europese Vereniging voor kinderosteopathie.

Wilt u meer weten over behandeling van baby’s? Neem dan contact op.